Netwerken

Tegenwoordig is een netwerk aanleggen of upgraden alleen niet meer genoeg. NTS Solutions doet meer dan alleen de aanleg of upgrade van uw netwerk.

Als eerste wordt er aandachtig gekeken naar uw organisatie en uw werkwijzen. Door juist hier goed naar te kijken, kan het nieuw te vormen netwerk perfect afgestemd worden op uw behoeften en toekomstige wensen. Uw bedrijfsprocessen kunnen bij een juiste analyse perfect in uw netwerk geïmplementeerd worden.

Bij het aanleggen of upgraden is het zo belangrijk om te kijken naar de toekomstige behoefte van uw onderneming. Welke groei van het bedrijf is er te verwachten ? Wat zijn de huidige en toekomstige behoeften en wensen ? Hoeveel capaciteitsuitbreidingen zijn er te verwachten ? Welke communicatiemiddelen heb ik nodig ? Wat voor softwaretoepassingen kunnen mijn bedrijfsprocessen beter structureren ?

Bovenstaande vragen zijn slechts een kleine greep waarmee wij u van dienst kunnen zijn. Immers is al vele malen aangetoond dat te snelle ondoordacht beslissingen op het gebied van automatisering verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Uw hard- en softwaretoepassingen kunnen hierdoor namelijk ertoe leiden dat deze vervroegde afschrijvingen tot gevolg hebben. Daarnaast kunnen deze veelal leiden tot ernstige beperkingen, waardoor u zelfs stil komt te staan met uw eigen werkzaamheden en het behalen van uw doelen. De investeringen worden vervolgens niet of nauwelijks meer terugverdiend!

 

Een bedrijfsnetwerk bestaat naast de bekende werkplekken, uit diverse belangrijke componenten:

Infrastructuur

Als eerste hebben we de netwerkinfrastructuur. Veelal wordt deze maar al te snel over het hoofd gezien, of wordt hier te weinig aandacht aan besteed. Een standaard UTP Categorie 5 bekabeling is toch immers voldoende ?

Het juiste type bekabeling zorgt ervoor dat er bepaalde garanties over de kwaliteit en snelheid van uw netwerk afgegeven kunnen worden. Daarnaast komt het momenteel steeds vaker voor dat tele- en datacommunicatie geïntegreerd wordt binnen de organisatie. Voorheen waren dit namelijk veelal twee gescheiden soorten netwerken. In de centrale ruimte (veelal patchruimte) werden deze twee netwerken opgesplitst in een computernetwerk en telefonienetwerk.

Tegenwoordig zijn deze twee systemen door de komst van Voice over IP (VoIP) perfect met elkaar te combineren in één omgeving. Vanaf de werkplek zelf kunnen medewerkers zonder hun handen te verlaten van hun muis of toetsenbord, direct ook hun telefonie verkeer regelen. Vanuit hun e-mailclient of CRM Systeem worden (potentiele) klanten en/of leveranciers snel en eenvoudig gebeld. Tijdens het werken kan de medewerker op zijn/haar scherm direct zien door wie hij/zij gebeld wordt. Vervolgens kan men de telefoon met een muisklik of toetsencombinatie beantwoorden of zelfs naar de voicemail dirigeren.

Om dergelijke zaken te combineren en integreren is het belangrijk om over een hoogwaardig en kwalitatief snelle infrastructuur te beschikken. Veelal zijn dan standaard categorie 5 bekabelingssystemen alleen niet meer toereikend. Netwerkswitches, routers en firewalls dienen geschikt te zijn om ook Voice over IP te kunnen garanderen. Immers zullen bij verkeerde keuzes in dit geval uw gesprekken met belangrijke klanten, plotseling weg kunnen vallen. Het gevolg hiervan is veelal niet te beschrijven. Klanten kunnen denken dat u niet professioneel genoeg bent en kunnen naar uw concurrenten overstappen.

Servers

Voor uw datacommunicatie zult u hoogstwaarschijnlijk gebruik gaan maken van één of meerdere serversystemen. Een server zorgt voor de centrale opslag van al uw gegevens en draagt daarnaast zorg voor de verwerking hiervan. Of het hier nu gaat om een eenvoudige afdruk van een document, het verzenden van een e-mailbericht of fax, servers zijn niet meer weg te denken uit een netwerk.

Servers zijn computersystemen die veelal gebouwd en ontworpen zijn om uw onderneming 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar, van informatie te voorzien.

NTS Solutions maakt veelal gebruik van de wereldwijd bekende HP ProLiant systemen. In dit marktsegment heeft HP met de ProLiant lijn bewezen één van de sterkste en innovatiefste ter wereld te zijn. Door middel van de zogeheten “Hot Pluggable” componenten kan de redundantie vergroot worden, zodat de kans dat uw netwerk plat gaat door de server(s) tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast zorgt deze techniek ervoor dat veel eventuele defecten aan uw kostbare server vervangen kunnen worden, zonder dat de gebruikers uit het systeem moeten loggen.

Firewalls

Beveiligingen van netwerken zijn een hot item tegenwoordig. Immers verlaat u uw woning ook niet, zonder de deur op te slot te doen.

Om een netwerk “op slot” te doen voor de buitenwereld, is het noodzakelijk om een goede firewall in het netwerk op te nemen. Deze zorgt er namelijk voor dat uw organisatie wel “naar buiten/het internet op kan”, maar dat vanaf het internet naar uw bedrijfsnetwerk zo goed als alles “op slot” is.

Daarnaast kunnen nieuwe firewalls veelal ook het nodige betekenen op het gebied van anti-virus, content security en andere vormen van intrusion detection.

Switches

Switches en routers verbinden de diverse netwerkcomponenten onderling met elkaar. Daarnaast draagt een switch onder andere ertoe bij, welke snelheden er op uw netwerk gehaald kunnen worden. Slimme switches brengen zelfs het verkeer rechtstreeks van A naar B, waardoor andere netwerkcomponenten niet onnodige worden “lastiggevallen” met dit verkeer. Ook voor de juiste keuze met betrekking tot een switch bent u bij ons aan het juiste adres.

Bovenstaande is slechts een kleine greep uit wat wij voor uw netwerk kunnen betekenen. Heeft u nog meer vragen, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.

Werkstations

Werkstations zijn de uiteindelijke werkplekken van de gebruikers binnen uw organisatie. Dit kunnen normale desktop computers zijn, maar ook Thin Clients, geavanceerde workstations, laptops/notebooks of andere mobiele apparatuur.

Wij bieden een breed scala aan produkten voor de optimale werkplek van uw gebruikers.

Beheer en Security

Nadat het gehele netwerk actief is, moet het ook non-stop blijven draaien. Het beheer van een dergelijk netwerk is onze belangrijkste taak in deze. Echter door alle huidige gevaren, is het minstens zo belangrijk om ook de beveiliging van de systemen te onderhouden (technisch aspect). Echter gaat NTS Solutions verder; Misschien wel belangrijker is het opleiden, ondersteunen en informeren van de gebruikers (menselijke aspect). De beveiliging kan op technisch vlak nog zo goed ingeregeld zijn, echter als een gebruiker niet weet wat wel en niet mag, is het netwerk binnen de kortste keren een broedplaats van spy-/mal- en ransomware. Systemen worden op deze manier nog eenvoudiger onwerkbaar gemaakt/gehacked.

 

Nieuwsflash

 • Verhuisbericht

  Vanaf 24 juni 2018 is NTS Solutions BV verhuisd naar haar nieuwe locatie.  Nieuwe adresgegevens: NTS Solutions BVAalsmeerderweg 239b1432 CM . AalsmeerTel. +31 297 227 227 (Nieuw telefoonnummer)Ons faxnummer is vanaf deze datum komen te vervallen!Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Read More
 • Roda '23

  NTS Solutions BV hoofdsponsor Roda '23 Per 1 juni 2017 is NTS Solutions BV samen met GVG Personal Soccer Training hoofdsponsor van Roda '23 te Bovenkerk. Partijen zijn deze verbintenis aangegaan voor in ieder geval de komende 3 jaar. Door deze verbintenis zullen NTS Solutions BV en GVG Personal Soccer Training prominent op de kleding van de Zondag 1 en 2 selectie van Roda '23 te zien zijn. Daarnaast zullen de partijen rondom het hoofdveld van het sportcomplex middels reclameborden Read More
 • Windows Server 2016

  Windows Server 2016 is beschikbaar in de Standard-, Datacenter- en Essentials-edities. Windows Server 2016 Datacenter bevat onbeperkte virtualisatierechten, plus nieuwe functies voor het bouwen van een met software gedefinieerd datacenter. Windows Server 2016 Standard biedt functies van bedrijfsniveau met beperkte virtualisatierechten. Windows Server Essentials is een ideale eerste server die is verbonden met de cloud. Voor deze editie is eigen uitgebreide documentatie beschikbaar. De inhoud hier is gericht op de Standard- en Datacenter-edities. In de volgende tabel vindt u een Read More
 • VM Backup

  NTS Solutions is certified partner van Altaro VMBackup NTS Solutions is officieël dealer van Altaro VMBackup. Altaro VMBackup is de ideale software om veilig en betrouwbare backups te maken van uw gevirtualiseerde Microsoft Windows Server en VMWare omgevingen. Daarnaast biedt VMBackup volledige ondersteuning voor Failover Cluster omgevingen. Maak eenvoudig onsite en offsite backups van uw omgevingen en zet deze eenvoudig weer terug indien noodzakelijk. Altaro VMBackup Maak live backups zonder enige downtime (dmv VSS Hyper-V Writer) Backup Hyper-V Cluster Shared Read More
 • Hosted VoIP

  Hosted VoIP De nieuwe trend in zakelijke telefonie. Is uw huidige telefooncentrale aan vervanging toe, maar wilt u eigenlijk geen nieuwe meer aanschaffen. Wilt u direct gaan besparen op uw telefoonkosten en geen grote investeringen meer doen in een nieuwe telefooncentrale ? In dat geval is wellicht hosted VoIP de ideale oplossing voor uw onderneming. Bespaar vanaf vandaag nog op uw zakelijke telefoonkosten. NTS Solutions weet als telecomdienstverlener dat er de laatste tijd veel veranderd is op het gebied van telefonie. Read More
 • Telefooncentrales

  Unify OpenScape Business X1,X3,X5 en X8 OpenScape Business levert spraak, Unified Communications, web collaboration, mobiliteit en naadloze integratie in kantoorapplicaties in een unieke, all-in-one oplossing voor het MKB met een of meerdere vestigingen. Het is de eerste oplossing in het nieuwe OpenScape Business portfolio, gebouwd op basis van de beste features van de bestaande HiPath 3000 en OpenScape Office MKB oplossingen. Bovendien biedt OpenScape Business klanten die nu OpenScape Office of HiPath 3000 gebruiken een eenvoudige en kostenefficiënte migratie naar Read More
 • 1
 • 2